Archives for september 2018

RFID integratie bij GIKS mode

RFID integratie bij GIKS mode.

De Belgische retailer GIKS Mode heeft de Resatec/RFKeeper RFID-oplossing gekozen om bijna al zijn producten bij acht winkels en een DC te volgen.

GIKS Mode verkoopt kleding van verschillende merken in zijn winkels verspreid over heel Belgi├ź. Het bedrijf zocht een RFID-systeem dat het in staat zou stellen zijn voorraadaantallen beter te beheren. GIKS Mode was ge├»nteresseerd in RFID-oplossingen voor het volgen van de inventaris, maar had de meeste oplossingen te duur gevonden voor de doeleinden van het bedrijf. Inmiddels is de RFID-oplossing niet alleen voor inventaris, maar deze wordt inmiddels ook toegepast in de gehele logistieke stroom van het bedrijf.

Bij de ontvangst wordt de RFID tag aan het artikel gekoppeld. Na de verdeling in het magazijn worden de goederen klaargezet voor de winkels, waarna ze door een scanpoort automatisch worden gelezen en vervolgens als verzonden worden gemeld. Bij aankomst in de winkels worden de goederen door de chauffeur vervolgens weer als ontvangst geboekt en de transfer wordt op deze wijze afgesloten. Indien verzending en ontvangst zouden afwijken worden de verschillen in de voorraad gecorrigeerd op een verschillenfiliaal. Bij verkoop in de winkel wordt uiteindelijk de RFID tag gebruikt voor sneller afrekenen aan de kassa en vervolgens wordt deze RFID tag verwijderd van het artikel om later weer te worden hergebruikt in de logistieke stroom.

Bij GIKS heeft PFA in goede samenwerking met Resatec/RFkeeper een mooie uitgebreide RFID-oplossing mogelijk gemaakt, die voor ieder bedrijf praktisch en erg toegankelijk is te implementeren.