Archives for PFA

Valk Solutions neemt PFA over

Persbericht

Valk Solutions neemt PFA over

Per 1 januari 2019 neemt Valk Solutions, specialist in retail software, PFA Group over. Dit betekent dat de ERP oplossing ProFashionAll verder gaat als onderdeel van Valk Solutions.

Valk Solutions heeft meer dan 5.000 actieve gebruikers op haar omnichannel cloud platform ASPOS in de Benelux en Duitsland. Jaarlijks verwerkt het platform zo’n 200 miljoen online transacties met een totale winkel omzetwaarde van circa 2 miljard euro. Het platform voorziet in een suite van applicaties die online en realtime op een centrale data engine werken voor een omnichannel klantervaring. Het familiebedrijf uit Montfoort bestaat 30 jaar en is actief in diverse branches, onder andere fashion, food, beauty, doe-het-zelf, slijterij, convenience, boek en kantoor, dier en tuin.
PFA uit Geertruidenberg is al meer dan 25 jaar gespecialiseerd in ERP oplossingen en warehouse management voor fashion retailers. Het door PFA ontwikkelde ERP systeem ProFashionAll stroomlijnt het inkoopproces en verzorgt een efficiënte logistieke afhandeling. Klanten als Aktiesport, Perry Sport, CoolCat, America Today, Scotch & Soda, Nelson, Miller & Monroe, Terstal en Wibra werken met ProFashionAll.

De overname van PFA past in de groeistrategie van Valk Solutions. Karin Valk, algemeen directeur van Valk Solutions: “Wij zijn vorig jaar in de fashion markt gestapt. De eerste 300 modewinkels draaien al volledig online en realtime op het ASPOS platform met mooie omnichannel functies. Door de overname van PFA kan Valk Solutions fashion klanten van winkelvloer tot distributiecentrum ontzorgen met een unieke en kosten efficiënte oplossing.”
Peter Vogelaar, directeur en aandeelhouder van PFA Group: “Onze klanten en medewerkers komen bij Valk Solutions in goede handen. Net als bij PFA wordt ook bij Valk Solutions met vakmanschap en gedrevenheid gewerkt aan mooie oplossingen voor klanten. We merken dat fashion retailers er in toenemende mate voor open staan om technologie voor zich te laten werken. Door samen te gaan met Valk Solutions kunnen we aan deze ontwikkeling een extra boost geven.”

Binnen Valk Solutions blijft PFA als zelfstandig onderdeel opereren. Contractafspraken worden gerespecteerd en klanten behouden hun vertrouwde contactpersonen in het PFA team. De ProFashionAll software is bijzonder robuust en heeft unieke mogelijkheden in de markt voor ERP systemen, bijvoorbeeld met RFID tagging. De eerste focus zal liggen op het moderniseren van de user interface van ProFashionAll en de online benaderbaarheid via open interfaces. ProFashionAll zal ook als SaaS oplossing in de cloud aangeboden gaan worden en de koppeling met diverse point of sale applicaties zal uitgebouwd en verbeterd worden.
Komende weken zullen de klanten van PFA persoonlijk bezocht worden ter nadere kennismaking en om wederzijdse plannen en wensen uit te wisselen.
Geertruidenberg, Montfoort, 17 december 2018

RFID integratie bij GIKS mode

RFID integratie bij GIKS mode.

De Belgische retailer GIKS Mode heeft de Resatec/RFKeeper RFID-oplossing gekozen om bijna al zijn producten bij acht winkels en een DC te volgen.

GIKS Mode verkoopt kleding van verschillende merken in zijn winkels verspreid over heel België. Het bedrijf zocht een RFID-systeem dat het in staat zou stellen zijn voorraadaantallen beter te beheren. GIKS Mode was geïnteresseerd in RFID-oplossingen voor het volgen van de inventaris, maar had de meeste oplossingen te duur gevonden voor de doeleinden van het bedrijf. Inmiddels is de RFID-oplossing niet alleen voor inventaris, maar deze wordt inmiddels ook toegepast in de gehele logistieke stroom van het bedrijf.

Bij de ontvangst wordt de RFID tag aan het artikel gekoppeld. Na de verdeling in het magazijn worden de goederen klaargezet voor de winkels, waarna ze door een scanpoort automatisch worden gelezen en vervolgens als verzonden worden gemeld. Bij aankomst in de winkels worden de goederen door de chauffeur vervolgens weer als ontvangst geboekt en de transfer wordt op deze wijze afgesloten. Indien verzending en ontvangst zouden afwijken worden de verschillen in de voorraad gecorrigeerd op een verschillenfiliaal. Bij verkoop in de winkel wordt uiteindelijk de RFID tag gebruikt voor sneller afrekenen aan de kassa en vervolgens wordt deze RFID tag verwijderd van het artikel om later weer te worden hergebruikt in de logistieke stroom.

Bij GIKS heeft PFA in goede samenwerking met Resatec/RFkeeper een mooie uitgebreide RFID-oplossing mogelijk gemaakt, die voor ieder bedrijf praktisch en erg toegankelijk is te implementeren.

GIKS kiest voor ProFashionAll

Mei 2017

GIKS is een mode keten in het Oosten van België met ruime winkels voor dames-, heren- en kindermode. GIKS heeft voor haar ERP oplossing gekozen voor ProFashionAll waarbij gekoppeld zal worden met de POS oplossing van Centric.

 

Met Vidrea een nieuwe koppeling voor Profashionall

April 2017

Vidrea is een nieuwe organisatie die in circa 70 oude Vögele winkels een modern mode retailconcept zal gaan exploiteren. Vidrea heeft voor haar ERP oplossing gekozen voor ProFashionAll waarbij gekoppeld zal worden met een Valk POS oplossing.